Tunturipelastus ja pelastustyö

Tunturipelastus ja pelastustyö

Tunturipelastus ja pelastustyö vaikeakulkuisessa maastossa asettaa kovia haasteita sekä henkilöstölle, että varusteille. Ferno Norden kehittää tunturi- ja vuoripelastusvälineitä yhteistyössä ammattilaisten kanssa ympäri maailman. Tämän yhteistyön tuloksena olemme tuoneet markkinoille pelastuspaareja, vinssejä, bi- ja tripodeja, käytettäväksi vaikeakulkuisessa maastossa, kanjoneissa, rotkoissa jne. 

Fernon vuoripelastustuotteita käytetään ammattilaisten toimesta laajasti sekä Pohjoismaissa, että Italian, Ranskan ja Itävallan alpeilla. Yksinkertaistettuna, Fernon varusteita tunturi- ja vuoripelastukseen voidaan kuvata sanoilla ”For Any Mission In Any Condition.”

Ota meihin yhteyttä lisätietoa saadaksesi!

 

Fjellredning og redningsarbeid. Ferno Norden

Tuotteita tunturipelastukseen ja pelastustyöhön

Tunturipelastus ja hypotermia (kylmettyminen).

Tunturipelastus ja pelastustyö vaikeakulkuisessa maastossa asettaa kovia haasteita hypotermiavarusteille, koska tehtävään usein kuuluu pahoin kylmettyneiden henkilöiden pelastaminen ja voi käsittää myös pitkiä kuljetusmatkoja.

Ferno Nordenin varusteita käyttävät ammattilaiset ympäri maailman, kuten pelastuslaitokset, poliisi, ensihoito ja puolustusvoimat.
Varusteistamme on saatavilla useita eri versioita, aina yksinkertaisista perustehtävistä monimutkaisiin operaatioihin, joissa hypotermiatuotteita voi yhdistellä muihin pelastustuotteisiin. 
- Lievä hypotermia (kehon ydinlämpötila 32-35 astetta C).
Lievässä hypotermiassa henkilö saa vilunväristyksiä, hengitys ja syke nopeutuvat, iho kalpenee ja kuivuu. Henkilö muuttuu apaattiseksi ja päätöksenteko vaikeutuu.
Tässä tilanteessa riittää usein passiivinen lämmitys, lämmin juoma ja ravintoa jossakin muodossa.

- Kohtalainen hypotermia. (Kehon ydinlämpötila 28-32 astetta C)
Hengitys muuttuu pinnalliseksi, pulssi hidastuu, vilunväristykset loppuvat ja henkilön tajunnantaso heikkenee. Tilanne on vakava ja vaatii pikaista lääketieteellistä apua. Yksi kohtalaisen hypotermian hoitokeino on ulkoisen lämmityksen käyttäminen.

Kaikessa ulkoaktiviteeteissa tulisikin ottaa huomioon mahdolliset haaverit ja onnettomuudet, joissa henkilö jää paikallensa pitkäksi aikaa.

Ole meihin yhteydessä, jos haluat neuvoa ja opastusta, millainen hypotermiavarustus sopisi juuri Teidän toimintaanne.

 

Tunturipelastus ja hypotermiatuotteet. Ferno Norden

Tunturipelastus ja hypotermiatuotteet

Pelastustyö hiihtokeskuksissa

Ferno Nordenilta löydät varusteet tunturipelastamiseen ja evakuointiin, joita käytetään hiihtokeskuksissa ympäri maailman. Meiltä löydät mm pulkkapaarit, lastat, reput ja tyhjiölastat, sekä tyhjiöpatjat.

 

Redningsarbeid i skianlegg. Ferno Norden

Tuotteet pelastustyöhön hiihtokeskuksissa

Cookiescript_new